När du skall visa upp ditt hem

När du hittat rätt mäklare är det lätt att tro att man bara kan luta sig tillbaka och låta mäklaren göra jobbet. Men, om du är delaktig i arbetet kommer chanserna att hitta rätt köpare att öka.

Det är lätt att tänka att nu har jag gjort mitt. Jag har hittat rätt köpare och nu kan jag bara slappna av och överlåta allt jobb till fastighestmäklaren. Det är dock viktigt om man tar del av jobbet och hjälper till med det man kan. Visningarna är en sån del där mycket hänger på hur du har möjlighet att ställa upp. Det är inte helt nödvändigt att du närvarar vid varje visning. Kanske måste du vara på jobbet just de dagarna eller så tycker du att det känns jobbigt att visa upp din bostad. I det fallet finns det ändå mycket du kan hjälpa till med.

Hjälp till vid visningarna

Om du inte har möjlighet eller vill närvara vid visningarna av bostaden är det ändå en hel del du skall tänka på. Du bör underlätta jobbet för mäklaren genom att göra bostaden så ren och vacker som möjligt. Städningen är a och o och det är av största vikt att bostaden är riktigt ren när den visas upp. Tänk på att människor som kommer till visningarna kommer att se alla rum i din villa eller lägenhet. Det gäller alltså även skrymslen som du normalt inte visar upp för besökare. De som kommer till visningen kommer att vilja se din källare om bostaden har en sådan. De kommer också att vilja titta in i alla garderober och andra ställen där besökare inte tidigare har haft tillträde.